Makka indeholder naturlig koffein, naturligt hampefrø ekstrakt, naturligt coca blad ekstrakt og naturligt sukker

Koffein fra naturlig kaffe

Koffein giver energi

Makka indeholder naturlig koffein, som er kendt for at være opkvikkende. Syntetisk koffein er tilladt i visse energidrikke.
Koffein har vist sig at give en større udholdenhed, blandt andet målt i forbindelse med sportspræstationer.

Man ved endnu ikke hvorfor koffein virker opkvikkende, men en teori går på, at koffein kan virke stimulerende på centralnervesystemet. Stimuleringen af centralnervesystemet betyder, at man bliver mere vågen og får en bedre reaktionsevne. En anden teori handler om at koffein tilfører energi direkte til vores muskler.

Koffein er vanddrivende fordi det øger den mængde vand, der bliver udskilt fra nyrerne i form af urin. Den vanddrivende effekt er afhængig af mængden af koffein. Små mængder koffein virker vanddrivende, mens store mængder ikke har den samme effekt. Kroppen vænner sig til indtagelse af koffein og den justerer derfor væskebalancen derefter.

Hvor meget koffein må du indtage?

Den danske grænse er 400 mg for voksne og 2,5 mg for børn. Gravide må gerne indtage op til 300 mg koffein dagligt. Der er ingen bivirkninger fra koffein, så længe man holder sig indenfor grænseværdierne.

Kendte bivirkninger fra for meget koffein, er blandt andet hovedpine, sure opstød, kvalme, hjertebanken, muskel rystelser, diarré, søvnløshed og rastløshed.

Er koffein lovligt?

Ja, koffein som tilsætning til fødevarer indenfor grænseværdierne, er lovligt i Danmark

Hampefrø fordele er protein, alle aminosyrer og Omega 3-6

Hampefrø fordele

Hampefrø er letfordøjelige, og er en af de mest nærende fødevarer til rådighed i naturen. Hampefrø indeholder store mængder af de essentielle fedtsyrer, de essentielle aminosyrer og en stor procentdel protein. Hampefrø er faktisk så nærende, at du nærmest ikke behøver at spise anden sund mad.

En af de vigtigste hampefrø fordele er den naturligt høje mængde af protein.

Kombineret med en række vitaminer og mineraler i hampefrø, samt omega 3 og omega 6 essentielle fedtsyrer, er der tale om en meget potent fødekilde. De essentielle fedtsyrer kan ikke fremstilles naturligt af menneskekroppen, hvilket gør hampefrø til en fremragende kilde til essentielle fedtsyrer. Hvis du ønsker at have et sundt hjerte, er det netop essentielle fedtsyrer du skal have. Du kan mindske risikoen for hjerteanfald, hvis du erstatter de mættede fedtstoffer fra kød, med fødevarer som hampefrø, da de indeholder sunde fedtstoffer. Desuden hjælper phytosteroler i hampefrø med at reducere mængden af kolesterol i kroppen.

Hampefrø fordele:

Indeholder alle 20 aminosyrer, herunder de 9 essentielle aminosyrer (EAA’er) vores krop ikke kan producere.

Har et højt proteinindhold der hjælper med at styrke immuniteten, og støtter afgiftning. Frøene er en overlegen vegetarisk proteinkilde, der fordøjes let.

Hampefrø har traditionelt været brugt som immunterapi – blandt andet ved tuberkulose og andre immundefekter.

Hampefrø indeholder naturens største mængde essentielle fedtsyrer – mere end hørfrø, andre frø eller nøddeolie. Det er den rigeste kendte kilde til flerumættede essentielle fedtsyrer.

Hampefrø indeholder et perfekt 3: 1-forhold mellem omega-6 linolsyre og omega-3 linolsyre – for den bedste hjerte- kar sundhed, og en generel styrkelse af immunsystemet.

Hampefrø er en rig kilde til phyto ernæring, som er planters sygdomsbeskyttende element. Det støtter dit immunforsvar, blodbanen, væv, celler, hud, organer og mitokondrier.

Bliver du skæv, eller høj, af Hampefrø?

Kort fortalt, nej. Hampeplanten kan indeholde THC, der er ansvarlig for at du oplever at blive skæv eller høj. Men frøene indeholder ikke THC.

Cooca blad ekstrakt indeholder vitaminer og mineraler - ikke kokain

Hvad er Coca blad ekstrakt?

Coca blade har i mere end 5000 år været kendt for at kunne undertrykke sult og tørst, samt øge udholdenheden og fjerne smerter og træthed.

Desuden indeholder Coca blad både calcium, kalium, fosfor, og vitaminer: B1, B2, C og E, samt næringsstoffer, såsom proteiner og fibre. Coca blad er faktisk så nærende, at 100 gram kan opfylde en amerikaners daglige behov for næring.

Fordelene ved Coca blad ekstrakt:

  • Naturligt ekstrakt med naturlige egenskaber
  • Giver en følelse af langvarig energi.
  • Mindsker følelsen af træthed.
  • En vigtig kilde til næring.

Er der kokain i Coca blad ekstrakt?

Løbende laboratoriekontroller kan ikke påvise et indhold af kokain i coca blad ekstrakt.

Naturligt hvidt sukker som kroppen kender

Naturligt hvidt sukker

Mange mennesker er modstandere af sukker, fordi det opfattes som et “farligt” stof. Men menneskekroppen har lært at bruge sukker til at skabe energi, så derfor er sukker ikke et problem i sig selv. For meget sukker er selvfølgelig et problem, men det gælder jo for alting.

Modstandere af sukker siger at det kan skabe diabetes gennem insulin resistens, og det er naturligvis muligt, men det samme sker når man benytter kunstige sødemidler.

Fordele ved sukker:

Sukker giver en hurtig energitilførsel, og kan benyttes af kroppen til at yde ekstra i pressede situationer.

Ulemper ved sukker

Store mængder sukker er skadeligt for helbredet. Det giver både insulin resistens og hjerte- kar problemer.

Sørg altid for at være opmærksom på det daglige sukker indtag. En sund kost bør højst indeholde 10% sukker af det daglige forbrug af kalorier.  Det betyder maksimum 30-50 gram sukker dagligt til børn, og henholdsvis 55 og 70 gram til kvinder og mænd.